Vyskúšajte si pripraviť chutný jablkový koláč pečený s vanilkovým krémom. Recept je jednoduchý a nenáročný na prípravu.

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

5 vajíčok,
250 g cukru,
250 g polohrubej múky,
2 PL oleja,
1/2 balenie prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

5 väčších jabĺk,
800 ml vody,
2 vanilkové pudingy,
8 PL kr. cukru.

Na dekoráciu budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie.

POSTUP:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.

Nakrájame na rezy ľadovým nožom a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like