Vyskúšajte náš nový recept, unikátnu kombináciu zemiakov, zeleniny a šťavnatého mäsa.

Ak nestíhate vyvárať dlhé obedy a chcete mať varenie rýchlo za sebou, pripravte si tento rýchly a výdatný pokrm.

Ingrediencie:


½ kg zemiakov
4 PL oleja
50dkg mletého mäsa
20dkg cibul
40dkg paradajok
2PL paradajkového pretlaku
80dkg čínskej kapusty
Cesnak
Majoránka
Mletá pálivá paprika
Rasca
Soľ
Korenie

Postup:


1. Zemiaky očistite, v celku uvarte a po vychladnutí nakrájajte na kolieska.
2. Cibuľu očistite a nakrájajte na kocky, kapustu rovnako umyte, nakrájajte. Paradajky sparte, očistite od šupky a nakrájajte. Cesnak olúpte a prelisujte.
3. Na rozpálenom oleji poduste cibuľu, pridajte mäso, kapustu, cesnak, paradajky a paradajkový pretlak.

4. Všetko premiešajte a varte približne 15 minút.
5. Dochuťte paprikou, majoránkou a rascou. Nezabudnite posoliť.
6. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť, medzitým vymastite zapekaciu misu, dajte do nej polovičku zemiakov, zmes a prikryte zvyškom zemiakov. Na vrch môžete dať plátky masla a prikryte. Následne pečte  pri teplote 180°C 20 minút.

Ingrediencie vy mali pokryť porcie pre šesť osôb. Po dopečení môžete ľubovoľne dozdobiť. Prajeme dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like