Vyskúšajte: Fantastická torta plná mliečneho krému a vášho obľúbeného ovocia

Torta chutí fantasticky a jej príprava je skutočne jednoduchá. Môžete použiť akékoľvek zavárané ovocie – od čerešní, až po exotický ananás či lesné plody.

Ingrediencie:

  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 4 lyžičky kakaového prášku
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice oleja
  • 100 ml kyslej smotany
  • 250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 40 ml vody
  • 20 g želatíny v prášku
  • 250 g ovocia

Postup:

Vajcia si ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.

Formu na pečenie vymastíme maslom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.

Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).

Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou.

Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.

Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2 x 2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.

Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 Sušienkové-ovocné zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému.

Toto vrstvenie opakujeme ešte 2x.

Poslednú vrstvu by mal tvoriť krém.

Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like