Vyprážané vajcia plnené mletým mäsom! Pripravené v rúre za 10 minút! Rozplývajú sa v ústach!

Ak patríte k milovníkom vajec, dnes si prídete na svoje. V dnešnom recepte si ukážeme úpravu vajec v kombinácii s mletým mäsom. Chute idú krásne k sebe a pripravený obed je teda fantastický. Toto jedlo môžete pripraviť ako k bežnému obedu, tak aj pre vašu návštevu.

Zamilujete si ho Vy, aj Vaša rodina. Priatelia, ktorí u Vás toto jedlo skúsia, neprestanú pátrať po recepte. Pustite sa do prípravy, ktorá Vám zaberie minimum času.

INGREDIENCIE

  • 5 vajec
  • 250 g mletého mäsa
  • 1 cibule
  • 150 ml bieleho vína
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • syr
  • soľ
  • korenie
  • Olivový olej

OMÁČKA

  • 500 ml mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 15 g masla
  • Olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok

POSTUP

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na nej mleté ​​mäso.
  2. Keď cibuľa začne peniť, prilejeme biele víno. Mäso vo víne dusíme. Medzitým uvarte vajcia natvrdo a po vychladnutí olúpte. Rozkrojte na polovice a žĺtok vyberte lyžicou.
  3. Teraz pripravte omáčku: Pripravte si panvicu a rozpáľte na nej olivový olej. Rozpustite v ňom maslo. Poprášte múkou a miešajte. Za stáleho miešania prilievajte mlieko a pridajte muškátový oriešok, soľ, korenie. Varte do zhustnutia.
  4. V mise zmiešajte hotové mleté ​​mäso s drvenými žĺtkami. Prilejte k mäsovej zmesi polovicu bielej omáčky. Dobre premiešajte. Naplňte zmesou vajcia a vyskladajte ich do zapekacej misy.
  5. Vyskladané vajcia prelejte zvyškom omáčky. Potrite pretlakom a zasypte syrom. Pečieme na 180 stupňov približne 10 minút.

Zdieľajte tento super  recept na vyprážané vajcia s mletým mäsom  i  s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bidista.com

You Might Also Like