Vyprážané papriky v arménskej marináde! Netradičný recept, ktorý stojí za vyskúšanie!

Vyprážané papriky s pikantnou marinádou rozdráždia vaše chuťové bunky a podporia chuť k jedlu. Obľúbite si ich tiež pre rýchly spôsob prípravy. Veľké plus tohto receptu spočíva aj v tom, že marinádu môžete znovu použiť napr. Na marinovanie mäsa, alebo si do nej môžete rovno namáčať Pita chlieb.

Ingrediencie:


– 700 g bulharského korenia (paprík)
– 250 ml slnečnicového oleja
– 1 vetvička petržlenu
– 1 polievková lyžica soli
– 2 polievkové lyžice cukru
– 8 strúčikov cesnaku
– 2 paradajky
– 1 vetvička koriandru
– šťava z polovice citróna
– čierne korenie podľa chuti

Postup:


1) Bulharské korenie umyjeme vodou, ale nečistíme ho od semien, ani od koncových stoniek. V hlbokej panvici papriky po oboch stranách osmažíme v slnečnicovom oleji.

2) Sparíme si paradajky a zbavíme ich šupky. Rozmixujeme ich a do vzniknutej paradajkovej pasty prelisujeme cesnak.

3) Paradajkové pyré zmiešame s citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením, koriandrom a petržlenom.

4) Do vzniknutej zmesi pridáme už použitý olej, v ktorom sme smažili papriky. Marináda je v tejto chvíli pripravená a hotová.

5) Marinádou zalejeme osmažené papriky. Prikryjeme pokrievkou, či tanierom. Veko je dobré zaťažiť. Marinované papriky dajte takto na 2 hodiny odpočívať do chladničky.

Zdieľajte tento recept na najlepšie vyprážané papriky v arménskej marináde aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.

You Might Also Like