Vynikajúci recept na krkovičku s kyslou kapustou. Takto ste ju ešte nepripravovali.

Vyskúšajte recept, čo krkovičku zaručene osvieži. Určite sa vám táto pochúťka zapáči.

Potrebné suroviny:

1 kg bravčovej krkovičky
1 veľkú cibuľu
1 kg kyslej kapusty
vývar (pol hrnčeka)
2-3 lyžice oleja
soľ, korenie, mletú papriku, sušený cesnak

Príprava krkovičky:

1.) Krkovičku necháme vcelku. Zvrchu ju narežeme, akoby sme z nej chceli vytvoriť pláty. 2.) Vznikne nám z nej pekný obrazec harmoniky, avšak treba si dať pozor, aby sme ju neprekrojili.
3.) Musí zostať v jednom kuse. Krkovičku ochutíme soľou, dobre ju okoreníme a medzi jej zárezy vložíme nakrájané kúsky cibule.

4.) Krkovičku v takejto zmesi necháme marinovať. Pokojne ju môžeme nechať v chladničke aj celú noc.
5.) Keď je krkovička pripravená, do zárezov ešte pridáme kyslú kapustu.
6.) Celé mäso opäť prikryjeme kapustou.

7.) Potom na ňu vylejeme vývar, aby bolo mäso šťavnaté a zakryjeme misu.
8.) Krkovičku pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, približne 2 hodiny.
9.) Krkovičku po jej dopečení podávame.  Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like