Vynikajúci obed s mletým mäsom z jedného pekáča pre „lenivé“ gazdinky pripravený bez námahy

Ďalší skvelý tip na chutný obed z jedného pekáča. Nemusíte špiniť veľa kuchynských misiek, hrncov ani kuchynských pomôcok. Stačí, ak si všetky suroviny nakrájate, nastrúhate, narstvíte na seba na pekáčik a dáte zapiecť. Dokonca navrstvené mäso môžete použiť aj do žemlí a pripravíte si tak chutný domáci hamburger. 

Potrebujeme:

– 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové),
– 3 vajíčka,
– 2 cibule,
– 2 stredne veľké zemiaky,
– 100 g tvrdého syra,
– soľ a čierne korenie,
– majonéza

Postup:

1.
Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom alebo maslom.

2.
Mleté mäso rozdelíme na 5 častí (alebo menej alebo viac, podľa toho koľko porcií chcete mať). Osolíme a okoreníme.

3.
Cibuľu nakrájame na drobno a navrstvíme na každý kúsok mäsa.

4.
Na cibuľu navrstvíme vajíčka, ktoré sme uvarili a nastrúhali na hrubom strúhadle. Na vajíčka položíme na hrubom strúhadle nastrúhane surové zemiaky.

5.
Posledná vrstva je nastrúhaný tvrdý syr. Na syr navrstvíme jednu lyžicu majonézy a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu. Záleží však na hrúbke mäsa.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Vk

You Might Also Like