Vynikajúce zemiaky po ktorých si budete oblizovať prsty

Zemiaky sú častým hosťom na našom stole. A zaslúžene, pretože tento zeleninový pokrm sa  dokonale zladí s akýmkoľvek šalátom, mäsom, hydinou, rybami …

Chcem sa s vami podeliť o nový  netradičný recept na pečené zemiaky .Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, ktorá dodá zemiakom zlatý nádych a chrumkavú chuť .

Potrebujeme:

1 kg zemiakov
2 lyžice sójová omáčka
2 lyžice rastlinný olej
3 lyžice nie príliš štipľavej horčice (môže byť kremžská)
1 polievková lyžica kvetový med
4-5 strúčiky cesnaku
sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka, majorán)
soľ podľa chuti

Postup:

Zemiaky  dôkladne umyjeme, dáme variť v celku aj zo šupou do vody. Keď sa  voda varí ,pridáme trochou soli a varíme na miernom ohni, kým nezmäknú.

Vodu zlejeme, necháme zemiaky mierne vychladnúť.

Pripravíme sójovú marinádu : Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, horčicau sušené bylinky,pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soľ nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná, a my sme varili  zemiaky v osolenej vode.

Čo sa týka medu domnievame sa, že  má veľmi výraznú chuť, ktorá môže zabiť chuť ďalších prísad. Ak  nie ste zástancom medu v marináde, môžete ho úplne vynechať.

Zemiaky nakrájame na mesiačiky  a pridáme  do misy s marinádou. Necháme odstáť.

Pečenie na troche oleja pri 200 stupňoch do zlatista.
Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
Zdroj: takprosto cc

You Might Also Like