Vynikajúce zeleninové kotletky pripravené bez mäsa – chutné, lacné a rýchle!

Mäsové pokrmy sú vo väčšine domácností jasným topom, avšak nezabúdajme tiež na vegetariánov. Bezmäsité jedlá môžu mať nepreberný výber možností. Dnes si jedno také jedlo ukážeme.

Zeleninové krokety, guľôčky, kotlety, bochníčky, závitky. Hovorte im podľa Vašej ľubovôle. Názov nemení nič na ich fantastickej chuti. Zamilujete si ich ako prílohu práve k mäsu, či ako samostatné hlavné jedlo. Ich chuť je úplne návyková. Zamilujete si ich Vy aj celá Vaša rodina.

INGREDIENCIE

  • 700 g bielej kapusty
  • 2 vajcia
  • 2 velké cibule
  • 4-5 lyžice krupice
  • jedna čajová lyžička soli
  • sušené alebo čerstvé bylinky – podľa chuti
  • korenie – tiež podľa chuti
  • 30 g masla
  • Olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Dajte variť vodu. Kapustu nakrájajte na drobno s dajte ju variť. Kapustu varíme 7-10 minút, aby bola uvarená tak napoly.
  2. Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky. Rozohrejte maslo. Cibuľu na ňom necháme zosklovatieť a na tanieri necháme vychladiť.
  3. Sceďte uvarenú kapustu. Nechajte kapustu úplne vychladnúť.
  4. Kapustu dajte do misy, pridajte cibuľku, dve čerstvé vajcia, soľ, krupicu, čerstvé bylinky (i sušené) a korenie (podľa chuti).
  5. Všetko premiešame a necháme 10 minút odpočinúť a napučiavať. Rukami vytvarujeme zo zmesi guličky. Vyjde ich 12.
  6. Na panvici s dostatkom rozpáleného oleja vyprážame z jednej strany dozlatista. Potom otočte na druhú stranu a smažte už pod pokrievkou.
  7. Smažte zprudka.Pokiaľ chcete veľmi diétnu variantu, potom môžete zeleninové krokety piecť v rúre na 180 stupňov.
  8. Hotové kúsky môžu byť posypané sezamovými semienkami. Servírujeme studené, teplé, alebo s akoukoľvek  omáčkou.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: t-brk.ru

You Might Also Like