Vynikajúce lahodné tvarohové rezy bez múky, ktoré môžete jesť aj večer bez výčitiek

Niekedy treba svoje telo odmeniť aj jedlom bez múky. Človeka to až nabudí a cíti sa oveľa lepšie, než keď stále je pšeničné jedla. Sú ťažko stráviteľné, ale čo narobíme, sú veľmi chutné. Ak neviete odolať sladkému, skúste si pripraviť tieto vynikajúce tvarohové rezy, do ktorých nepridáte ani štipku múky. Samozrejme osladiť rezy môžete medom, cukrom, sirupom, sladidlom, je to na vás.

 

Budeme potrebovať:

250 g – jemný tvaroh
100 ml – mlieko
2 ks – vajcia
2 ks – banán
podľa chuti cukor
podľa chuti škorica

 

Postup:

1.

Tvaroh s mliekom vymiešame do jednotnej hmoty, pridáme banány (rozmixované), cukor (môžete použiť med, sladidlo alebo iný sirup), škoricu a žĺtky. Mixérom vymiešame do peny.

2.

Bielky vyšľaháme do tuhej peny a jemne ich vareškou primiešame do tvarohovej hmoty.

3.

Pripravené cesto navrstvíme do formy a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 stupňov cca 35 minút (sledujeme).

4.

Na záver vrch polejeme medom alebo sirupom, prípadne posypeme cukrom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: VK

You Might Also Like