Vynikajúce kysnuté buchty s lahodným krémom, ktoré potešia každého milovníka sladkého

Tento recept sa pôvodne volá * Cream de Parisienne * a pochádza z francúzskej cukrárne, ktorá je touto lahôdkou preslávená. Aj keď výsledok receptu nie je rýchly či bez námahy, zaručujeme vám, že to bude skutočne stáť za to.

Príprava tejto dobroty čerpá inšpiráciu z obľúbených francúzskych piesní, filmov a spomienok z ciest do tejto čarovnej krajiny …

Hovorí sa, že koláče odtiaľto sú nielen chutné, ale neškodia ani vašej postave.

Samozrejme, toto tvrdenie by ste mali brať s rezervou, ale pravda je taká, že ak sa pripravuje s láskou, tak sa vždy podarí!

Ingrediencie:

  • 600 g polohrubej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko
  • štipka vanilky na dochutenie
  • 30 g škrobu
  • práškový cukor na posypanie
  • 550 ml mlieka
  • 220 g cukru
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 3 žĺtky
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry

Postup prípravy

Do 250 ml mlieka izbovej teploty nechajte rozpustiť droždie. Pridajte múku, 100 g cukru, 50 g zmäknutého masla, soľ a vajíčko. Premieste si cesto a nechajte ho odpočívať 1,5 hodiny.

Zmiešajte 300 ml mlieka, 120 g cukru, škrob, citrónovú kôru a 2 žĺtky. Všetko dobre premiešajte, dajte na mierny oheň a priveďte do varu. Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť. Pridajte zvyšné zmäknuté maslo, vanilku a citrónovú šťavu a vyšľahajte pomocou metličky.

Cesto rozdeľte na 15-20 časti a každý rozvaľkajte do tvaru placky s hrúbkou 1 cm. Približne 3 cm od kraja naneste na cesto vyšľahanú zmes (bod č. 2). Zvyšný okraj položte na krém a pritlačte rukami. Druhý okraj nakrájajte na pásiky.

Zabaľte cesto ešte raz.

Cesto dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ho odstáť 30 minút. Potrite žĺtkom a vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15 minút.

Hotové pečivo prikryte tenkou kuchynskou utierkou, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.

Pre zmenu si môžete krém rozdeliť na dve časti a do jednej polovice pridať kakao. Získate tak lahodnú kakaový maškrtu vhodnú na raňajky či ako spoločníka k popoludňajšej káve alebo čaju.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like