Vynikajúce kuracie Cordon Bleu nugetky bez smaženia

Najlepšie kuracie nugetky, aké možno ochutnať. Špecialitou celého receptu je syr a šunka, ktoré na vás čakajú uprostred dvoch šťavnatých kúskov kurčaťa obalených vo chrumkavej strúhanke. Nugetky sa nevyprážajú, ale iba pečú, takže vznikne relatívne ľahká dobrota.

ingrediencie

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • soľ a korenie
  • 1 vajíčko
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 hrnček strúhanky
  • 5 plátkov šunky
  • 5 plátkov tvrdého syra

Postup

  1. Pokrájajte kuracie na 24 rovnakých kúskov. Každý kúsok ešte prepolte. Rúru predhrejte na 180 ° C.
  2. Nakrájajte syr aj šunky na kúsky približne rovnako veľké, ako sú kúsky kurčaťa. Medzi každé dva kúsky vložte syr a šunku a prepichnite špáradlom.
  3. V miske zmiešajte soľ, korenie a múku. V ďalšej rozšľahajte vajíčko s vodou. Do tretej misy nasypte strúhanku. Každý kúsok vezmite a celý povrch obaľte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  4. Obalené kúsky skladajte na papierom vyložený plech na pečenie, špáradlá nevyberajte.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre 10 minút, potom vyberte špáradlá, kúsky otočte a pečte z druhej strany ďalších desať minút.

You Might Also Like