Vynikajúce klobásové kvety s lahodnou chuťou!

Medzi obľúbené slané pečivo patrí aj salámovo-syrové slimáky. Môžete ich pripravovať ako z kysnutého, tak z lístkového cesta. Obe varianty sú jednoduché, veľmi vyhľadávané a chutné. Sú už tiež ale notoricky známe. Nemáte chuť pripraviť aj zmenenú variantu?

Vaša rodina bude nadšená, rovnako ako priatelia a blízki. Stará pravda je, že sa jej aj očami. Preto až sa pochválite salámovými kvetmi, budete za hviezdu.

 Ingrediencie

– 200 ml mlieka
– 1 vajce
– 75 g masla
– 20 g čerstvého droždia
– 1 lyžičku sušeného droždia
– 1 lyžica soli
– 1 lyžica cukru
– cca 1 kg hladkej múky
– 300 g obľúbenej salámy

Postup

1)

Do teplého mlieka pridajte všetky droždia, pridajte ďalšie suroviny a dajte vypracované cesto vykysnúť na teplé miesto.

2)

Podľa vhodnej formy, trebarz hrnčeka, si vytvorte z cesta tenké placky. Na jednu kyticu sú vždy potrebné dve placky.

3)

Medzi každé dva kruhy umiestnite koliesko salámy a spojte.

4)

Potom spojené placky zarežte ôsmimi rezmi smerom od stredu, ktorý však zachovajte neporušený.

 

5)

Každý cíp rezu otočte opačným smerom o 70 stupňov. Z placky vykukuje saláma. A to sme chceli.

6)

Potrite žĺtkom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte dozlatista.

You Might Also Like