Vynikajúce “Hríbové frikasé” kuracie prsia na KRÉMOVEJ OMÁČKE, vďaka ktorej bude mäso šťavnaté a mäkkučké!

Hríbové frikasé: je to starý recept. Toto nezvyčajné slovo môžeme preložiť aj tak že „všetko do toho“. Je to skôr pomenovanie prípravy ako jedla samotného. Môžeme si ho pripraviť z králika alebo hovädziny. Príprava je jednoduchá a výsledok vám zaručene bude chutiť.

Budete potrebovať:

30 dkg šampiňónov

0,5 kg kuracích pŕs

3 dl šľahačkovej smotany

4 PL kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

2 ČL hladkej múky

3 PL slnečnicového oleja

1 celú papriku

soľ a korenie podľa chuti

trochu petržlenovej vňate

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenšie pásiky, osoľte a okoreňte.
  2. Cesnak pretlačte na mäso, nasekajte trocha petržlenovej vňate a dobre premiešajte.
  3. Do misky s mäsom pridajte kyslú smotanu a nechajte 1 hodinu odstáť.
  4. Očistite si šampiňóny a nakrájajte na kocky.
  5. Na panvici nechajte rozohriať olej a zľahka osmažte papriku, nie viac ako 5 minút.
  6. Pridajte kuracie mäso a smažte bez pokrievky aspoň 10 minút.
  7. Na záver prilejte zátrepku so šľahačky a múky aby omáčka zhustla. Duste ešte aspoň 10 minút, kým nie je dostatočne hustá a môžete podávať.

Podávajte ešte horúce. Chutí vynikajúco s pohánkou, ryžou alebo aj so zemiakovou kašou. Vďaka tejto omáčke bude mäso mäkučké a šťavnaté. Môžete to podávať ako sviatočné alebo aj ako každodenné jedlo. 

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like