Vynikajúce čokoládové kocky bez pečenia a bez použitia mixéra. 20 minút a skvelý dezert je pripravený.

Budeme potrebovať:

9 lyžíc – voda
200 g – práškový cukor
150 g – mleté vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy
250 g – zomleté sušienky
170 g – maslo
100 g – horká čokoláda
trocha rumu

Glazúra:

100 g – čokoláda na varenie
trocha oleja

Postup:

1.

Do hrnca si dáme vodu, cukor a zahrejeme na miernom ohni. Keď máme cukor rozpustený, pridáme maslo a odstránime z tepla. Miešame, kým sa maslo nerozpustí.

2.

Keď máme maslo rozpustené, pridáme orechy a sušienky. Dôkladne hmotu spojíme.

3.

Takto pripravenú hmotu rozdelíme na 2 časti.

4.

Do jednej pridáme čokoládu, ktorú sme si rozpustili nad parou. Do druhej pridáme rum (podľa chuti).

5.

Pripravíme si formu a vyložíme ju potravinárskou fóliou. Navrstvíme čokoládovú hmotu. Na čokoládovú hmotu navrstvíme druhú polovicu hmoty, do ktorej sme pridali rum a pekne uhladíme.

6.

Pripravíme si glazúru. Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme trochu oleja. (môžeme pridať aj smotanu na šľahanie, aby bola glazúra krémová). Navrstvíme na vrch a dáme do chladničky vychladiť (najlepšie na celú noc). Na druhý deň nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like