Vynikajúca zeleninová bábovka! Pochutí si celá rodinka!

Všetci poznáme obľúbený Slovenský dezert – bábovku, už tradičné pečivo, väčšinou s kakaovou a vanilkovou príchuťou. Forma na bábovku sa však dá využiť aj na prípravu dnešného receptu a sami budete prekvapení, ako skvele poslúži.

Jedná sa o zeleninovú  bábovku , kde hlavnú úlohu hrá kapusta a mleté mäso. Obsahuje tiež ryžu a vďaka tomu táto bábovka predstavuje plnohodnotné hlavné jedlo, vhodné na obed aj večeru. Príprava je jednoduchá , tak poďme začať!

Zloženie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 200 g ryže
  • 1 cibule
  • 1 mrkva
  • 1 kg kapusty
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 ml paradajkovej šťavy alebo paradajkový pretlak po zmiešaní s vodou
  • soľ
  • korenie

Príprava:

Kapustu natrháme na jednotlivé listy a varíme po dobu niekoľkých minút v osolenej vode do mäkka.Rozložíme ich do formy na bábovku.

Cibuľu a mrkvu nakrájame na malé kúsky, zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom, ktorý sa zriedi vodou a varíme po dobu 5 minút. Uvaríme ryžu napoly do mäkka v osolenej vode a scedíme, necháme trochu vychladnúť.

Zmiešame zmes z mletého mäsa, dusenej zeleniny, kyslej smotany a napoly-varenej ryže. Pridáme koreniny a dostaneme šťavnatý mix.

Túto plnku dáme do kapusty a previsnuté listy zložíme cez povrch. Pečieme hodinu v rúre na 180 stupňov. Podávame horúce s kyslou smotanou.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like