Vynikajúca smotanová stracciatella torta, plná nastrúhanej čokolády. Bielkové cesto je jemné a so stracciatella plnkou vynikajúce.

Budeme potrebovať:

Cesto:

8 ks – bielka
8 lyžíc – práškový cukor
8 lyžíc – polohrubá múka
1/2 bal. – prášok do pečiva

Náplň:

1/2 l – mlieko
8 ks – žĺtka
2 bal. – želatína
1/2 l – smotana
100 g – nahrubo nastrúhaná horká čokoláda
150 g – práškový cukor


Postup:

1.

Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.

2.

Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.

3.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Kuhinja-i-ideje

You Might Also Like