Výdatný zemiakový hrniec s kuracím mäsom a kyslou smotanou, vás presvedčí že za necelú hodinku máte pripravený chutný obed

Stačia jednoduché prísady, ľahká receptúra a trochu fantázie – všetko, čo je potrebné k varenie výdatného zemiakového hrnca !

 

ZLOŽENIE

400 g zemiakov
125 g rozpusteného masla
250 g tvrdý syr
4 lyžičky mleté čierne korenie
200 g kuracích pŕs
150 g cibule
450 ml smotany
4 lyžičky soli

PRÍPRAVA:

Dno pekáča potrite s rastlinným olejom.

Do hrnca nastrúhajte zemiaky na hrubom strúhadle, pridáme soľ a korenie.

V oddelenej nádobe zmiešajte nakrájané varené kuracie mäso, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nakrájanú cibuľu.

Narezané zemiaky polejte kyslou smotanou.

Zakryte zapekaciu misku s fóliou.

Predhrejte rúru na 220 stupňov a dajte piecť na 40 minút.

Pred koncom pečenia prikryte zemiaky so strúhaným syrom. Potom znova dať hrniec piecť do rúry.

V tomto videu môžete vidieť podrobný recept zemiakový kastról s kyslou smotanou .

Tento recept – veľkým prínosom pre tých, ktorí radi experimentujú, pretože ho môžete vylepšiť pridaním niektorých z vašich obľúbených prísad.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like