Výdatný zemiakový hrniec s kuracím mäsom a kyslou smotanou, vás presvedčí že za necelú hodinku máte pripravený chutný obed

Stačia jednoduché prísady, ľahká receptúra a trochu fantázie – všetko, čo je potrebné k varenie výdatného zemiakového hrnca !

 

ZLOŽENIE

400 g zemiakov
125 g rozpusteného masla
250 g tvrdý syr
4 lyžičky mleté čierne korenie
200 g kuracích pŕs
150 g cibule
450 ml smotany
4 lyžičky soli

PRÍPRAVA:

Dno pekáča potrite s rastlinným olejom.

Do hrnca nastrúhajte zemiaky na hrubom strúhadle, pridáme soľ a korenie.

V oddelenej nádobe zmiešajte nakrájané varené kuracie mäso, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nakrájanú cibuľu.

Narezané zemiaky polejte kyslou smotanou.

Zakryte zapekaciu misku s fóliou.

Predhrejte rúru na 220 stupňov a dajte piecť na 40 minút.

Pred koncom pečenia prikryte zemiaky so strúhaným syrom. Potom znova dať hrniec piecť do rúry.

V tomto videu môžete vidieť podrobný recept zemiakový kastról s kyslou smotanou .

Tento recept – veľkým prínosom pre tých, ktorí radi experimentujú, pretože ho môžete vylepšiť pridaním niektorých z vašich obľúbených prísad.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like