Výborný smotanový koláč s tvarohom pripravený BEZ MÚKY A CUKRU, z ktorého nepriberiete ani gram!

Ak uprednostňujete dezerty bez múky, potom Vás tento fantastický citrónový koláč veľmi poteší. Múku vôbec nebudete oplakávať, že sa v ňom nenachádza Nadýchaný krém s príchuťou citrónu si zamilujte už po prvom kúsku.

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne i niekomu, kto trpí celiakiou. Podľa nášho receptu môžete postupovať jednoducho krok za krokom ešte dnes.

Ingrediencie:

– 500 g tvarohu
– 125 g masla
– 2 vajcia
– Jemne strúhaná kôra z jedného citróna
– Sladidlo podľa chuti
– 2 tégliky smotany
– 2 kelímky kyslej smotany
– 2 balíčky vanilkového pudingu

Postup:

1) Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme, alebo ju vyložíme papierom na pečenie.

2) Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom. Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti. Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.

3) Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru. Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie. Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.

4) Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like