Výborný recept na jednoduchú večeru, ktorá zasýti. Bochník z lístkového cesta plnený mäsom a vajíčkom!

Máte chuť pripraviť si rýchlu a jednoduchú večeru, ktorá by Vaše maškrtné jazýčky zasýtilo prípadne aj ráno na raňajky? Tak tu je výborný recept na chutný originálny chlieb, ktorý Vás určite nesklame.

Čo budete potrebovať?

  • 650 g mletého bravčového mäsa
  • 6 vajec
  • 1 lístkové cesto
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mozzarellu
  • petržlenovú vňať podľa chuti
  • soľ, korenie a korenie podľa chuti

Postup

Najprv si dajte uvariť 4 vajcia natvrdo.

Mleté mäso si vysypte do misky a zalejte celým vajíčkom, pridajte petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, soľ, korenie a korenie podľa chuti. Všetko by ste mali dôkladne premiešať.

Pekáč si vyložte ideálne papierom na pečenie a následne listovým cestom, na ktoré naneste cca polovicu pripravenej mäsovej zmesi. Do stredu vyskladajte plátky mozzarelly a uvarené vajíčka natvrdo. Hore by mala prísť druhá polovica zmesi.

Po oboch stranách si potom narežte 6 diagonálnych rezov, ktoré poskladajte tak ako nižšie na obrázku.

V menšej miske si potom už len rozšľahajte vajíčko a potrite s ním cesto zvrchu.

Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca pol hodiny.

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like