Výborný krémový zákusok. Po ochutnaní budete ako v siedmom nebi.

Budeme potrebovať:

Cesto 1:

5 ks – bielka
5 lyžíc – kr. cukor
50 g – kakao
2 lyžice – polohrubá múka

Cesto 2:

5 ks – bielka
5 lyžíc – kr. cukor
100 g – mleté vlašské orechy
2 lyžice – polohrubá múka

Plnka:

10 ks – žĺtka
10 lyžíc – kr. cukor
6 lyžíc – hladká múka
500 ml – mlieko
250 g – maslo
1 bal. – vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

3 ks tortové oblátky

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Kakao zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

2.

Pripravíme si vyšší plech na pečenie. Na dno položíme oblátku a navrstvíme kakaové cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.

3.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Mleté vlašské orechy zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

4.

Rovnakým spôsobom upečieme aj orechové cesto.

5.

Krém:
Žĺtka zmiešame s múkou, pridáme 100 ml mlieka a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme vymiešané žĺtka s múkou a mliekom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

6.

Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutú žĺtkovú hmotu.

7.

Na upečené kakaové cesto natrieme polovicu vyšľahaného krému, položíme orechové cesto s oblátkou a navrstvíme druhú polovicu krému. Na vrch položíme tretiu oblátku. Môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou, no nemusíme. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like