Výborný koláčik „Nebíčko v papuľke“

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

7 bielkov,
štipka soli,
7 PL kr. cukru,
7 PL polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
300 ml studeného mlieka.

Na prípravu krému I. budeme potrebovať:

7 žĺtkov,
štipka soli,
7 PL kr. cukru,
2 balíčky vanilkového cukru,
7 PL polohrubej múky,
750 ml mlieka,
250 g masla.

Na prípravu krému II. budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie,
1 balíček vanilkového cukru,
100 g bielej čokolády.

POSTUP:

 Krok 1  
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie (39 x 27 cm), vymastíme ju tukom a vysypeme múkou.

 Krok 2  
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme.

 Krok 3  
V druhej miske si vyšľaháme bielka spolu so štipkou soli na hustý sneh. Postupne pridávame cukor a za stáleho miešania mixérom spojíme. Keď sa nám rozpustil cukor, postupne pridávame múku s práškom do pečiva, ale nemiešame mixérom. Postačí nám vareška. Jemne premiešame a spojíme.

 Krok 4  
Vylejeme do formy na pečenie. Pečieme cca 15 minút. Keď sa nám korpus upiekol, nevyberáme ho z formy. Zalejeme ho studeným mliekom a necháme vychladnúť.

 Krok 5  
Pripravíme si krém I. Žĺtka spolu s kr. a vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme. Pridáme múku a dobre premiešame. Nakoniec pridáme 200 ml mlieka a poriadne spojíme.

 Krok 6  
Zvyšné mlieko vylejeme do hrnca a dáme na oheň. Keď nám zovrelo, odstavíme ho a pridáme zmes zo žĺtkov a znova dáme na oheň. Varíme po dobu 2-3 minúty za stáleho miešania, kým sa nám krém nespojí. Odstavíme z ohňa a takto horúci hrniec s krémom vložíme do studenej vody, aby sa nám krém rýchlo schladil. Občas premiešavame, aby sa nám nevytvorila krusta na povrchu.

 Krok 7  
V druhej miske si vymiešame maslo mixérom a postupne k nemu pridávame vychladnutú zmes, ktorú sme si pripravili zo žĺtkov. Necháme vychladiť v chladničke minimálne pol hodinu a následne ho navrstvíme na vychladnutý korpus.

 Krok 8  
Pripravíme si krém II. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Navrstvíme na žĺtkový krém a posypeme strúhanou bielou čokoládou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like