Výborné zemiakové placky s kyslou smotanou, ktoré zvádne pripraviť naozaj každý

Jednoduché placky z nastrúhaných zemiakov. Poriadne ochutíme a podávame s kyslou smotanou.

Budeme potrebovať:

6 ks – zemiaky
1 ks – vajíčko
2 kopcovité lyžice – múka
150 g – kyslá smotana
korenie podľa chuti
kôpor alebo potržlenová vňať
soľ
olej na vyprážanie

Postup:

1.

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Dochutíme soľou. Pridáme kyslú smotanu a premiešame. Zmiešame vajíčko s múkou a pridáme k zemiakom.

2.

Na panvici rozohrejeme olej a vyprážame zemiakové placky do zlatista z oboch strán. Podávame s kyslou smotanou a kôprom alebo petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: VK

You Might Also Like