Výborné zapečené rolky ktoré si zamilujete! Rýchlo pripravené!

Rolády a rolky sú veľmi obľúbeným typom pokrmov vo svete, aj v našich končinách. Je tomu tak pravdepodobne pre to, že svojou konzistenciou dokážu spojiť všetky chute na tanieri do jedného uhryznutia.

Na prípravu tohto receptu môžete využiť akýkoľvek druh mäsa , takže rolky môžete pripraviť, aj keď nemáte doma napríklad kuracie, alebo bravčové. Potom už len stačí doplniť vhodnou prílohou a môžete si pochutnať.

Zloženie:

  • kuracie, hovädzie, alebo bravčové mäso (voliteľne)
  • huby
  • cibula
  • varená ryža
  • kapusta
  • maslo
  • slanina
  • soľ
  • korenie
  • olej

Príprava:

Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky a rozklepeme. Posypeme obľúbeným korením.

Pripravíme náplň: zmiešame ryžu, cibuľku a huby opražíme na oleji a primiešame ryžu. Na každý plátok mäsa navrstvíme plnku a potom ho zrolujeme.

Kapustu povaríme niekoľko minút v horúcej vode a každú rolku obalíme v kapustnom liste.

Rolky osmažíme na panvici s maslom, pridáme trochu vody a necháme variť 20 minút.

Po vychladnutí obalíme každú rolku plátkom slaniny a necháme zapiecť pri 180 stupňoch po 10 minút.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like