Výborné šunkové plnené paprikové medailónky. Najchutnejšie veľkonočné predjedlo na svete!

Dnes vám predstavíme jeden výnimočný recept na predjedlo. Predjedlá zo zelelniny sú neoddeliteľnou súčasťou prestretého stola. Papriky sú plnené mäkkým syrom a šunkou, sú jednoducho neodolateľné.

 

Prísady:

  • 2 ks zelenej papriky
  • 1ks červenej papriky
  • kôpor
  • petržlenová vňať
  • 200 g mäkkého syra (syrokrém)
  • 75 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 g šunky

Príprava:

Syr vložíme do mrazničky, šunku nakrájame nadrobno. Do misky dáme šunku, kôpor a petržlenovú vňať. Vyberieme syr z mrazničky a nastrúhame na šunku. Ak je maslo primiešame ho k šunke. Aby sme mali mäkké maslo, vyberme ho skôr z chladničky, aspoň 30 minút pred prípravou. Ak sme nato zabudli, nakrájáme na kocky a vložíme na 5 sekúnd do mikrovlnky.

Roztlačný cesnak pridáme tiež a dôkladne zmiešame našu plnku. Konce papriky odrežeme a odstráníme semiačka. Dajme pozor aby ostali celé. Naplníme ich plnkou a vložíme do chladničky. Takto maslo ztuhne a spevní plnku. Po niekoľkých hodinách papriky vyberieme z chladničky a nakrájame na pol cm hrubé medailónky. Použite ostrý nôž.

Vo videu si môžeš pozrieť prípravu

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like