Výborné rezy s vaječným likérom.

Suroviny:

Piškóta:

  • 5 vajec
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 2-3 lyžice horúcej vody
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 0,5 prášku do pečiva
  • marmeláda na potretie

Krém:

  • 750 ml mlieka
  • 3 vanilkové pudingy (najradšej používam od Dr.Oetkera-je hustý)
  • 200 ml vaječného koňaku
  • 250 g masla
  • 3 lyžice práškového cukru

Parížska šľahačka:

  • 2x najlepšie 40% šľahačka-drží tvar niekoľko dní (alebo rastlinná šľahačka Cremefine na šľahanie)
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice kakaa

Postup:

Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.

Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm). Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).

Pripravíme si krém: Z mlieka a pudink.prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký).

Necháme vychladnúť. Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.

Krém nanesieme na piškótu, potretý marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda 40% šľahačky alebo rastlinné Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď Parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálne šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte)

Ozdobíme podľa fantázie …

You Might Also Like