Výborné mäsové guľky so zeleninou za krátky čas!

Zapečený pokrm zo zemiakov a cherry paradajok je veľmi dobrou voľbou, ak chcete uvariť obed, večeru alebo výdatné jedlo. Táto pochúťka je pripravená v krátkom čase , takže stačí len pripraviť všetky ingrediencie, položiť plech do rúry, a tá sa postará o zvyšok.

Na tejto dokonalej pochúťke si iste pochutí celá Vaša rodina! Tieto mäsové guličky sú proste dokonalé!

Zloženie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 kg zemiakov,
  • 200-300 g cherry paradajok,
  • 2 vajcia,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 1 mrkva,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 3 lyžice krupice,
  • 5 lyžíc majonézy,
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2 lyžičky horčice,
  • soľ,
  • Korenie podľa chuti
  • malý zväzok zeleného kôpru,
  • olej.

Príprava:

Nalejte do panvice trochu oleja a poduste nakrájanú cibuľu, cesnak, kurkuma strúhanú mrkvu, potom sa nechá panvicu vychladnúť na vyprážanie zeleniny. Očistite zemiaky a plech.

Potom zmiešajte majonézu, horčicu, vajce, na zmes, dochuťte soľou a korením a pridajte zelený kôpor, nasekaný. Vložte zemiaky do panvice so zeleninou a dobre premiešajte.

Z mletého mäsa vytvorte gule, najlepšie mokrými rukami, aby ich šlo dobre tvarovať.

Namažte hlboký plech olejom a umiestnite zemiaky do dna, rovnomerne vyhladené.

Na zemiaky poukladajte zmes mäsových guliek a paradajok.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch, kým ingrediencie nie sú krehké a pekne opečené na povrchu, dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like