Výborné mäsové guľky so zeleninou za krátky čas!

Zapečený pokrm zo zemiakov a cherry paradajok je veľmi dobrou voľbou, ak chcete uvariť obed, večeru alebo výdatné jedlo. Táto pochúťka je pripravená v krátkom čase , takže stačí len pripraviť všetky ingrediencie, položiť plech do rúry, a tá sa postará o zvyšok.

Na tejto dokonalej pochúťke si iste pochutí celá Vaša rodina! Tieto mäsové guličky sú proste dokonalé!

Zloženie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 kg zemiakov,
  • 200-300 g cherry paradajok,
  • 2 vajcia,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 1 mrkva,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 3 lyžice krupice,
  • 5 lyžíc majonézy,
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2 lyžičky horčice,
  • soľ,
  • Korenie podľa chuti
  • malý zväzok zeleného kôpru,
  • olej.

Príprava:

Nalejte do panvice trochu oleja a poduste nakrájanú cibuľu, cesnak, kurkuma strúhanú mrkvu, potom sa nechá panvicu vychladnúť na vyprážanie zeleniny. Očistite zemiaky a plech.

Potom zmiešajte majonézu, horčicu, vajce, na zmes, dochuťte soľou a korením a pridajte zelený kôpor, nasekaný. Vložte zemiaky do panvice so zeleninou a dobre premiešajte.

Z mletého mäsa vytvorte gule, najlepšie mokrými rukami, aby ich šlo dobre tvarovať.

Namažte hlboký plech olejom a umiestnite zemiaky do dna, rovnomerne vyhladené.

Na zemiaky poukladajte zmes mäsových guliek a paradajok.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch, kým ingrediencie nie sú krehké a pekne opečené na povrchu, dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like