Výborné kuracie prsia s kyslou smotanou a so syrom si jednoducho zamilujete

Suroviny:
2 ks kuracích pŕs,
250 g kyslej smotany,
300 g strúhaného tvrdého syra,
5 čajových lyžičiek,
soľ podľa chuti aj korenie,
petržlenová vňať,
olivový olej

Postup prípravy:
1) Kuracie prsia si nakrájame na rezne. Predhrejeme si rúru na 200 ° C ..

2) Prsia okoreníme a osolíme z oboch strán a na panvici s olivovým olejom je z každej strany zatiahneme ..

3) Mäsko si uložíme na plech alebo do misy z ohňovzdorného skla, prelejeme výpekom z panvice posypeme ich mletou červenou paprikou potrieme kyslou smotanou a každý plátok zasypeme strúhaným syrom.

4) Rúru znížime na 180 ° C a dáme prsia zapiecť na 10 minút.

5) Pred podávaním posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.Podávame s ryžou, alebo so šalátom zo zeleniny. Tiež je dobrou prílohou špenátové palacinky.

Prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like