Výborné knedličky bez múky a vajec: Recept mám od tetušky z Oravy!

Týmto knedlíčkom  sa tiež hovorí “ škrobánky“. Neobsahujú žiadnu múku ani vajcia Sú pripravené  doslova bleskovo chutia skutočne výborne .

Podávajte ich s opraženou cibuľkou slaninou .

Čo budeme potrebovať :

  • zemiaky
  • zemiakový škrob
  • Soľ len do vody nie do cesta )

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke následne očistíme nastrúhame najemno.

Postupne pridáváme škrob (na 1 kg asi 250 g škrobu).

Cieľom je vypracovať jednotnú hmotu – podľa potreby preto pridáme viac alebo menej škrobu .

Z cesta hneď tvoríme menšie guličky knedličky , ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody uvaríme .

Knedličky sa varia skutočne  krátko  – len asi 3 minúty.

Potom plameň vypneme prikryjeme pokrievkou necháme ešte pár minút dôjsť.

Potom vyberieme podávame opraženou cibuľkou slaninou, alebo dusenou kapustou .

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like