Výborná duet torta na ktorej si pochutnajú nielen vaše deti! Rýchla príprava!

Obľúbenou skupinou dezertov sú tie, ktoré v sebe spája obyčajnú časť cesta s časťou dochutenia kakaom. Tortu vďaka tejto kombinácií získa úplne nový vzhľad a tiež skvele chutí. V dnešnom recepte využijeme práve čokoládu a šľahačku.

Vytvoríme tak jemnú vláčnu tortu, ktorá bude chuťovo priamo neodolateľná. Tento dezert je veľmi efektívny a môžete ho servírovať napríklad aj na rodinných oslavách a stretnutiach. Príprava je veľmi jednoduchá.

Zloženie krémovej peny:

10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
vanilka

Zloženie čokoládového krému:

10 g želatíny
125 ml mlieka
200 ml šľahačky
60-90 g cukru
1 lyžica kakaa
vanilka

Zloženie polevy:

50 g horkej čokolády
40 ml šľahačky

Príprava:

Prichystajte si formu s priemerom 18 cm.

Namočte želatínu v mlieku a pripravte krémovú penu, podľa návodu na sáčku Vyšľaháme smotanu s cukrom a vanilkou do tvrdej peny.

Zmiešajte mlieko s trochou želatínové zmesi a krúživými pohybmi zamiešajte.

Postupne vmiešajte želatínu, kým nedostanete homogénnu zmes.

Zamiešame šľahačku a vmiešame ju do zmesi, ktorú nalejeme do formy a dáme do chladničky po dobu 30 minút.

Čokoládovú časť vytvoríme rovnako ako predchádzajúce časť, len nakoniec ochutíme kakaom.

Nalejeme na bielu časť vo forme a odložíme na 30 minút do chladničky.

Nakoniec Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a vmiešame do nej šľahačku. Zmesou polejeme tortu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like