Výborná cuketová pomazánka, ktorá vám vydrží celú zimu a pochutí si na nej celá rodina

Ak máte veľa cukiet, pripravte si do zásoby chutné nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom.

 

Budeme potrebovať:

1 kg – žltá cuketa
150 g – cibuľa
100 g – kečup
2 lyžice – rastlinný olej
1 lyžica – ocot
1 lyžička – soľ
1 lyžička – kr. cukor
podľa chuti cesnak

Postup:

1.

Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka.

2.

Cuketu nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do hrnca a varíme, kým sa cuketa nerozvarí. Ak nemáte veľa času, môžete cuketu rozomlieť na mäsovom mlynčeku.

3.

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti.

4.

Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky.

5.

Pridáme ocot a dusíme ďalších 10 minút. Potom nátierku odstavíme, naplníme do pohárov a poriadne uzatvoríme.

6.

Otočíme hore nohami, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej, chladnej komore.Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Povar

You Might Also Like