Do vrecka som vložila trochu kvasníc, vody, múky a cukru… Tento recept si zamilovala celá rodina

Francúzske pečivo je skutočné umenie. Kuchári po celom svete sa snažia získať tajomstvo receptov na nadýchané bagety, croissanty, veterníky, a iné. Dnes redakcia „Tak jednoducho“ prezradí obľúbeným čitateľom recept na francúzsky chlieb.

Francúzsky chlieb

 Ingrediencie

1 polievková lyžica droždia

250 ml vody

3 polievkové lyžice cukru

½ čajovej lyžičky soli

80ml rastlinného oleja

1 vajce

250 g múky

25g sezamových semienok

 

Príprava

Vlož do veľkého vrecka so zipsom droždie, vodu, cukor, soľ, olej a 220 g múky.

Uzavri vrecko a vymiesi cesto.

Vlož vrecko do misky s teplou vodou a nechaj kysnúť 30 minút.

Pridaj do vrecka 30 g múky a znova premies.

Nechaj cesto kysnúť ešte jednu hodinu.

Vyber cesto z vrecka, rozgúľaj ho a rozrež na tri rovnaké časti.

Z každého kúska cesta vymodeluj dlhú klobásku a zapleť ich do vrkoča.

Pripravený vrkoč potri vaječným žĺtkom a posyp sezamovými semienkami.

Do vyhriatej trúby na 150º C vlož cesto a peč ho 40 minút.

Nezabudni pozvať priateľov na ochutnávku francúzskeho chlebu, ver, že si budú pýtať recept.

 

You Might Also Like