Voňavý jablkový závin, ktorý sa rozplýva na jazyku. Chuť a vôňa tejto dobroty vás presvedčí, že nič lepšie si k šálke kávy ani nemôžete priať.

Jablkový závin je vynikajúcim jedlom rakúskej kuchyne, ktorá je ideálna pre tých, ktorí dodržiavajú diétu, pretože neobsahuje živočíšne ani rastlinné tuky. Doma pripravený závin je oveľa chutnejší ako ten, ktorý si môžete objednať v reštauráciách.

Správne pripravený, šťavnatý, s tenkým cestom a s chutnou chrumkavou kôrkou. Pri tomto všetkom nie je zložité ho pripraviť. Vyskúšajte sami, postupujte podľa odporúčaní.

Ako pripraviť závin

 

Ingrediencie

 

2 lístkové cestá izbovej teploty

2-3 veľké jablká

½ čaj. lyžičky škorice

2 pol. lyžice cukru

2 pol. lyžice múky

Pol pohára mletých orechov

3 pol. lyžice hnedého cukru

2 pol. lyžice strúhanky

1 vajce + 1 čaj. lyžička vody

 

Príprava

Zohrejte rúru na 190 stupňov.

Očistite jablká, odstráňte stred a pokrájajte ich. Potom ich vložte do misky a posypte škoricou, hnedým a obyčajným cukrom, múkou. Odstavte na 20 minút, aby jablká pustili šťavu.

V ďalšej miske zmiešajte orechy, cukor a strúhanku. Vyvaľkajte jedno lístkové cesto, posypte orechovou zmesou a potom jablkovou. Plnku zaviňte a stlačte oba okraje. Podobne postupujte aj pri druhom ceste.

Na plech na pečenie  položte papier na pečenie a naň položte záviny. Potrite ich vyšľahaným vajíčkom. Na každom závine urobte pozdĺžne rezy.

Pečte dezert pri teplote 190 stupňov 40 – 45 minút, pokiaľ nebude zlatisto-hnedá kôrka.

Tento lahodný závin sa perfektne kombinuje so zmrzlinou alebo šľahačkou. Ale ak dodržujete prísnu diétu, tak si dajte kúsok a zapite ho nesladeným čajom. Dobrú chuť!

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like