Voňavá cesnačka s muškátovým orieškom a medvedím cesnakom. Rozvonia Vám celý dom !

Muškátový oriešok je presne tá ingrediencia, s ktorou sa neradno zahrávať. My sa s ňou však zahrávať nebudeme, pretože ideme na istotu. Táto fantastická cesnačka, v ktorej pocítite vylúhovaný muškátový oriešok opantá vaše zmysly.

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok a ak je jedlo voňavé platí to dvojnásobne. V prípade tejto krémovej polievky z medvedieho cesnaku to platí dvojnásobne. Nielenže je zdravá, ale aj krásne aromatická. Nebojte sa, že vám bude celý dom smrdieť po cesnaku. Muškátový oriešok z cesnakovej vône spraví niečo oveľa lepšie.Inú cesnačku už robiť nebudete !

Budete potrebovať:

400g medvedieho cesnaku

6 PL ovsených vločiek (najlepšie podrvené)

2 stredne veľké cibule

1 strúčik cesnaku

500 vody

1 zeleninový bujón

100ml šľahačkovej smotany

soľ a korenie podľa chuti

1 KL muškátového orieška

Postup prípravy:

V hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú cibuľku nadrobno a pretlačený strúčik cesnaku. Medvedí cesnak medzitým premyte a nakrájajte na menšie kúsky a vhoďte k cibuli a cesnaku. Nechajte podusiť aspoň 1-2 minúty, potom zalejte vodou a pridajte bujón. Keď je voda teplá, pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok. Priveďte do varu a potom pomixujte ponorným mixérom. Pridajte šľahačkovú smotanu a ovsené vločky. Nechajte prevrieť, aby sa vločky rozpadli a polievku zahustili. Prajeme dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like