Vojvodské plnené rolky s báječnou mäkkou chuťou pripravené bez kysnutia za 30 minút!

Tieto mini rolky dokonale zastúpia miliónkrát obohrané jednohubky. Nebudete stačiť dopĺňať. Jednoznačne sa tieto rolky zaradia na Vás slávnostný stôl , alebo len ako pohostenie pre hostí. Obe tieto role zvládnu so všetkou parádou.

Rolky sú chutné a nie sú presolené. Náplne môžete samozrejme ľubovoľne obmieňať.

CESTO

  • 1 lyžicu cukru
  • 800 g hladkej múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 500 ml mlieka
  • 100 ml oleja

NÁPLŇ

  • 250 g masla
  • 2 veľké žĺtky
  • 1 lyžicu soli (nie vrchovatú)
  • 100 g strúhaného syra

NAVRCH

  • 1 vajce
  • 200 strúhaného syra
  • Rasca a slnečnicové semienka

POSTUP

  1. Z 250 ml teplého mlieka, cukru a mletého droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto netreba nechať vykysnúť!
  2. Cesto necháme odpočívať len po tú dobu, než si pripravíme plnku. Maslo zmiešame so soľou, žĺtky a strúhaným syrom. Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.
  3. Povrch každej rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: otthonizei.hu

You Might Also Like