Vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý! Pripravte si chutný jablkový perník, ktorý si zamilujete.

Perník je vďačný najmä čo sa týka času prípravy a svojej jednoduchosti. Pri príprave zašpiníte jednu misu a do cesta môžete pridať čokoľvek ako mrkvu, cuketu, maliny, alebo ako v našom prípade jablká. Ak ich máte nazvyš, nastrúhajte ich do cesta a získate vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý.

Ingrediencie:


600g polohrubej múky
400g cukru
6PL kakaa
200ml olej
200ml mlieka
4 vajcia
5 – 6 jabĺk
2KL jedlej sódy
2KL perníkového korenia

 

Postup:


1.) Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180°C aby sa nahriala.
2.) V miske si zmiešajte všetky suroviny.
3.) Časť jabĺk si môžete nastrúhať na hrubšie pásiky a časť na tenšie, ak sú jablka príliš šťavnaté, tak pridajte viac múky alebo vystískajte šťavu z jabĺk.
4.) Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie.

5.) Zmes vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a zarovnajte ju lopatkou.
6.) Pečte približne 25 minút. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.
7.) Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčší plech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku.

Prajeme dobrú chuť 🙂

You Might Also Like