Višňové kocky s vanilkovým krémom, po ktorých sa len tak zapráši

Na prípravu cesta (2x) budeme potrebovať:

3 bielka,
70 g kr. cukru,
1/2 balíčka vanilkového cukru,
kôra z polovice citróna,
30 ml oleja,
20 ml vody,
60 g polohrubej múky,
20 g gustina,
1 ČL prášku do pečiva.

Na prípravu vanilkovej plnky budeme potrebovať:

700 ml mlieka,
100 g kr. cukru,
6 žĺtkov,
2 balíčky vanilkového pudingu,
2 balíčky vanilkového cukru,
1 PL gustinu,
150 g bielej čokolády,
150 g masla,
1 PL kyslej smotany.

Na prípravu višnovej plnky budeme potrebovať:

250 g odkôstkovaných višní,
500 ml višňovej šťavy,
5 PL kr. cukru,
1 balíček višňového pudingu,
1 PL gustinu,
1 PL palmarinu alebo masla.

Ďalej budeme potrebovať:

šľahačku,
nastrúhaná biela čokoláda.

POSTUP:

Najskôr si uvaríme vanilkový krém. 550 ml mlieka vylejeme do hrnca a dáme na stredne silný oheň. V druhej miske si zmiešame cukor a žĺtka. Poriadne metličkou šľaháme, postupne pridáme k cukru a žĺtkam zvyšné mlieko, vanilkový cukor, vanilkový puding a gustin. Dobre miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky. Keď už mlieko na ohni vrie, približne 5 PL pridáme do žĺtkovej masy a rýchlo šľaháme. Zvyšné mlieko odstavíme z ohňa a veľmi opatrne doň nalejeme žĺtkovú hmotu. Nezabúdame stále miešať. Keď sme obe hmoty spojili, vrátime späť na oheň a nepretržite miešame, dokým sa nám neuvarí hustý krém. Keď nám krém zhustol, odstavíme a necháme vychladnúť. Do ešte mierne teplej hmoty pridáme bielu čokoládu a 50 g masla, necháme rozpustiť a odložíme bokom, aby nám krém poriadne vychladol.

Pripravíme si cesto. Z bielok, kr. a vanilkového cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme postupne citrónovú kôru, olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škrobom. Sypkú zmes pridáme do snehu a jemne zmiešame. Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 22×35 cm, vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov, približne 10 minút. Takto si upečieme 2 pláty cesta.

Pripravíme si višňový krém. Višne si pomocou mixéra rozdrvíme, pridáme šťavu, cukor, puding a kukuričný škrob. Poriadne zmiešame a dáme variť na oheň. Za stáleho miešania privedie do varu. Keď vidíme, že hmota nám zhustla, odstavíme a necháme vychladnúť. Do mierne vychladnutého pridáme palmarin alebo maslo a premiešame. Keď sa maslo rozpustí, ešte horúcu višňovú plnku nalejeme na prvý korpus, ktorý sme vložili do vyššej formy.

100 g masla si vyšľaháme pomocou mixéra na krémovú hmotu. Pridáme kyslú smotanu a znova premiešame. Do tejto hmoty si pridáme vychladnutý vanilkový krém a mixérom poriadne vyšľaháme.

Keď nám višňová plnka vychladla, navrstvíme na ňu pripravený vyšľahaný vanilkový krém a pekne uhladíme. Na vanilkový krém položíme druhý plát cesta. Na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.

Necháme v chladničke postáť minimálne hodinu. Po vychladení koláčika môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like