Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre. Väčšia dobrotu ste ešte nejedli!

Túto dobrotu nám robievala moja babička vždy pri špeciálnych príležitostiach. Predstavte si najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli a vynásobte chuť minimálne 1000x. Len potom sa možno priblížite úžasnej lahodnej chuti zapečených viedenských palaciniek.

Čo budeme potrebovať:

Na palacinky:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 3 lyžičky kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 2 lyžice oleja
  • 400 ml mlieka
  • 200 ml perlivej minerálky (ak je cesto príliš husté, pridajte viac minerálky)

Na náplň:

  • 750 g jemného tvarohu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 lyžice hrozienok
  • 2 bielky
  • 1 lyžičku citrónovej kôry

Na zaliatie:

  • 200 ml mlieka
  • 2 ks vajec
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru

postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta na palacinky a potom na troche rastlinného oleja vyprážame jednotlivé palacinky z oboch strán do zlatista. Malo by nám vyjsť 10-12 kusov palaciniek.

Tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a snehom, ktorý ušľaháme z vaječných bielkov.

Palacinky naplníme krémom, zrolujeme a prekrojíme na polovice. Plnené palacinky ukladajú do zapekacej misy – preložené koncom hore.

Nakoniec si pripravíme zálievku na palacinky. Mlieko vymiešame so žĺtkami a oboma druhmi cukru. Potom jednoducho prelejeme palacinky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zálievka nezhustne.

Ešte horúce palacinky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like