Viedenské tvarohové palacinky zapečené v rúre. Väčšia dobrotu ste ešte nejedli!

Túto dobrotu nám robievala moja babička vždy pri špeciálnych príležitostiach. Predstavte si najlepšie palacinky, aké ste kedy jedli a vynásobte chuť minimálne 1000x. Len potom sa možno priblížite úžasnej lahodnej chuti zapečených viedenských palaciniek.

Čo budeme potrebovať:

Na palacinky:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 žĺtky
  • 3 lyžičky kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 2 lyžice oleja
  • 400 ml mlieka
  • 200 ml perlivej minerálky (ak je cesto príliš husté, pridajte viac minerálky)

Na náplň:

  • 750 g jemného tvarohu
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 lyžice hrozienok
  • 2 bielky
  • 1 lyžičku citrónovej kôry

Na zaliatie:

  • 200 ml mlieka
  • 2 ks vajec
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru

postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta na palacinky a potom na troche rastlinného oleja vyprážame jednotlivé palacinky z oboch strán do zlatista. Malo by nám vyjsť 10-12 kusov palaciniek.

Tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a snehom, ktorý ušľaháme z vaječných bielkov.

Palacinky naplníme krémom, zrolujeme a prekrojíme na polovice. Plnené palacinky ukladajú do zapekacej misy – preložené koncom hore.

Nakoniec si pripravíme zálievku na palacinky. Mlieko vymiešame so žĺtkami a oboma druhmi cukru. Potom jednoducho prelejeme palacinky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým zálievka nezhustne.

Ešte horúce palacinky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like