Vianočný orechový tunel s piškótami. Je tak výborný, že si po ňom oblížete všetky prsty

Na prípravu budeme potrebovať:

200 g sušienok,
200 g mletých vlašských orechov,
100 g čokolády na varenie,
100 g pr. cukru,
125 g masla,
1 pomaranč.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

750 ml mlieka,
7 PL kr. cukru,
6 PL kukuričného škrobu,
125 g masla,
200 g čokolády na varenie,
100 g bielej čokolády,
dlhé detské piškóty.

POSTUP:

 Krok 1  
Sušienky si rozmixujeme alebo rozdrvíme pomocou valčeka na cesto. Pridáme cukor, orechy a nastrúhanú pomarančovú kôru. Maslo si rozpustíme, pridáme čokoládu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme čokoládu roztopenú, pridáme pomarančovú šťavu a poriadne premiešame. Takto pripravenú hmotu prilejeme ešte horúcu do sušienok, spojíme a necháme vychladnúť.

 Krok 2  
Pripravíme si formu srnčieho chrbta dlhú cca 27 cm a vysypeme ju orechami.

 Krok 3  
Kukuričný škrob zmiešame s mliekom a poriadne vyšľaháme, aby sme nemali hrudky. Pridáme cukor a za stáleho miešania varíme na ohni, pokiaľ nám hmota nezhustne. Za občasného miešania necháme vychladnúť.

 Krok 4  
Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridáme hmotu s kukuričným škrobom. Musíme však dávať pozor, aby obidve hmoty mali izbovú teplotu, inak sa môže stať, že sa nám výsledná plnka zrazí. Vymiešanú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 1:2.

 Krok 5  
Nad parou si roztopíme osobitne tmavú a bielu čokoládu. Do jednej časti plnky si priemiešame bielu čokoládu a do druhej časti plnky tmavú.

 Krok 6  
Tmavú plnku si navrstvíme na kraj formy, ktorú sme vysypali mletými vlašskými orechami. Poukladáme dlhé detské piškóty a mierne ich stlačíme dovnútra. Zakryjeme ich tenkou vrstvou hnedého krému, aby ich nebolo vidno a môžeme navrstviť bielu plnku. Znova nanesieme tmavú plnku, poukladáme dlhé piškóty a zakryjeme ich. Rovnomerne nanesieme bielu plnku a na tú si navrstvíme sušienkovú hmotu, ktorú sme si pripravili na začiatku.

 Krok 7  
Necháme vychladiť, nakrájame na rezy a podávame.

TIP: Piškóty môžeme máčať v pomarančovej šťave, mlieku, káve alebo pokropiť chutným koňakom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like