Vianočné pečenie: Výborné krehké mandľové rožteky

Krehké orechové rožteky – tentoraz s mandľami :). Pre tých, ktorí nemajú radi vlašské alebo lieskové oriešky tu máme špeciálnu verziu s mandľovou múkou, ktorá cestu dodáva jemnosť a rožteky nie sú ani toľko „tučné“.

  • Čas prípravy: 1 h 30 minút
  • Porcie: cca 24 kusov

Ingrediencie

  • 220 g masla, izbovej teploty
  • 100 g krupicového cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ¼ až ½ lyžičky mandľového extraktu (voliteľné)
  • 238 g hladkej múky
  • 130 g mandľové múky
  • práškový cukor na obalenie

dorie-greenspan-almond-crescents-10a

Postup

  1. Predohrejte rúru na 180 ° C. Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. V miske rozšľaháme maslo, cukor a soľ do peny. Prilejte vanilku a mandľový extrakt.
  3. Potom vsypte múku a nakoniec vmiešajte mandľovou múku.
  4. Z pripraveného cesta vyvaľkajte rohlíčky a pokladajte ich na plech s menšími medzerami medzi sebou.
  5. Pečte približne 19 až 21 minút, v polovici času pečenia plech otočte.
  6. Oba plechy položte na mriežku k vychladnutie. nechajte chladnúť 5 minút a potom rohlíčky opatrne obaľte v práškovom cukre.
  7. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chlade.

dorie-greenspan-almond-crescents-7a

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.thepkpway.com/

You Might Also Like