Vyskúšajte recept na jemné čokoládové guličky s nutellou, ktoré sú obalené v chrumkavom čokoládovom obale a posypané opraženými lieskovými orieškami. Skvele chutia a u nás sa zabývali v receptoch na vianočné pečivo :).
- Čas prípravy: 1 h 30 minút + čas na chladenie
- Porcie: cca 40 praliniek
Ingrediencie
- 450 g mliečnej čokolády
- 120 ml smotany na šľahanie
- 100 g nutelly
- 30 g masla, izbovej teploty
- 90 g na sucho opražených a nasekaných lieskových orieškov
Postup
Krok 1
Približne 220 g čokolády rozpustite nad parou alebo v mikrovlnke. Do rajnice vlejte smotanu a priveďte k miernemu varu. Potom zložte z platne a nalejte horúcu smotanu na rozpustenú čokoládu. Postupne premiešajte zmes dohladka.
Krok 2
Potom pridajte nutellu , maslo a polovicu množstva orieškov. Zakryte misu potravinovou fóliou a vložte zmes do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Krok 3
Vyložte plech papierom na pečenie a dajte bokom. Vyberte z chladničky stuhnutú čokoládovú zmes, ukrajujte z nej pomocou lyžice kúsky a v dlaniach tvarujte guličky. Tie pokladajte na pripravený plech.
Krok 4
Rozpustite zvyšnú čokoládu nad parou alebo v mikrovlnke. Každú guličku potom namočte v čokoláde a vložte na plech. Potom zvyškom čokolády pokvapkajte guličky a každú posypte trochou nasekaných orieškov. Vložte na pol hodiny do chladničky na úplnej zatuhnutie.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.
zdroj : http://sallysbakingaddiction.com/