Vianočné pečenie: Mandľové koláčiky s čokoládovým krémom

Zo všetkých cukroviniek nám vždy najviac chutia práve tie plnené :). Tieto kolieska sú z Maslovo – mandľového cesta a krém obsahuje kyslú smotanu, ktorá mu dodáva ľahko kyslastú, ale príjemnú chuť.

  • Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie

Ingrediencie

cesto

  • 250 g masla, izbovej teploty
  • vajce
  • žĺtok
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g mletých mandlí
  • 420 g hladkej múky

Náplň

  • 100 g čokolády
  • 100 ml kyslej smotany
  • 20-30 g masla

zdobenie

  • celé mandle, čokoláda, cukrárske zdobenie atď.

Postup

  1. Maslo rozšľahajte s vajcom a žĺtkom. Prisypte cukor a premiešajte. Pridajte mleté mandle a múku. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.
  2. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme cesto na hrubšie pláty a vykrajujte z neho kolieska. Klaďte ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predohriatej rúre na 160 ° C približne 10 minút. Kolieska nechajte úplne vychladnúť.
  3. Na krém rozpustite nad parou čokoládu. Nechajte trochu vychladnúť a potom vmiešajte kyslú smotanu a maslo. Nechajte zmes zľahka vychladnúť a potom ňou plňte kolieska.
  4. Vršok koliesok môžete ozdobiť podľa chuti, napríklad rozpustenou čokoládou a mandličky ako tu.

badem-isleri-fb3f466ddd2d4f7e983fa23a509e3411_view_l

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.coolinarika.com/

You Might Also Like