Vianočné pečenie: Kokosky s lieskovými orechami a horkou čokoládou bez múky

Jemné kokosky, ktorých podstatnou časťou sú mleté lieskové oriešky, ktoré dodávajú príjemnú vôňu a netradičnú vianočnú chuť :). Kokosky sú tiež kompletne bez múky.

  • Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie

Ingrediencie

  • 1 hrnček lieskových orieškov, mletých
  • 240 g strúhaného kokosu
  • plechovka sladeného salka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 žĺtky + bielky
  • 1/4 lyžičky soli
  • 180 g horkej čokolády, nalámanej na kúsky

Postup

Krok 1

Zmiešajte kokos, mleté oriešky, vanilku, soľ a žĺtky.

mixingdough_550

Krok 2

Vyšľahajte bielky do snehu.

eggwhites_550

Krok 3

Vmiešajte bielkový sneh do sypkej zmesi. Zo vzniknutého cesta tvarujte pomocou lyžice na plech malé bochníčky. Medzi jednotlivými kokoskami robte medzery, ľahko sa nafúknu.

doughmixed_550

Krok 4

Pečte kokosky v predhriatej rúre na 180 ° C približne 25 minút alebo do zlatista.

roonsbaked_550

Krok 5

Rozpustite čokoládu nad parou alebo v mikrovlnke. Vychladnuté kokosky namáčajte v čokoláde a dávajte späť na plech.

chocolatedip_550

Krok 6

Zvyšok čokolády môžete nastriekať na povrch kokosiek. Nechajte čokoládu zatuhnúť a potom skladujte v suchu a chlade.

chocolatedrizzle_550

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://www.macheesmo.com/

You Might Also Like