Vianočné pečenie: Jednoduché krehké orieškové kolieska s čokoládovou polevou

Pečené orieškové sušienky, máčané v čokoláde a so štipkou škorice sú jednoduché na prípravu a skvelej chuti. Cesto si môžete nachystať aj deň dopredu, potom stačí len nakrájať na kolieska a upiecť. Žiadne vykrajovanie a odrezky tu nie sú :).

  • Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie
  • Porcie: cca 30 kúskov

Ingrediencie

  • 170 g masla, zmäknutého
  • 130 g trstinový cukor
  • 1 veľké vajce, izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky soli
  • 120 g nasucho orestovaných lieskových orechov, nasekaných
  • krupicový cukor na obalenie (voliteľné)
  • 240 g mliečnej čokolády

hazelnut-slice-and-bake-cookies-with-milk-chocolate-4-600x900

Postup

Krok 1

Vo veľkej miske rozšľahajte maslo do nadýchana. Pridajte cukor, vajcia a vanilku. V inej miske zmiešajte múku, škoricu a soľ. Múčnu zmes postupne prisypávajte do krémovej zmesi a premiešajte. Potom pridajte nasekané orechy.

toasted-hazelnut-slice-n-bake-cookies-9

Krok 2

Cesto dajte na pomúčený povrch a rozdeľte ho na dve časti. Každý kus vytvarujte do valca s priemerom približne 5 cm. Každý zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny alebo kým cesto dobre nezatuhne.

hazelnut-slice-and-bake-cookies-with-milk-chocolate-600x900

Krok 3

Predohrejte rúru na 180 ° C. Dva plechy vyložte papierom na pečenie a dajte bokom. Vyberte cesto z chladničky a obaľte ich v práškovom cukre, ak chcete. Nakrájajte oba valce na kolieska. Z každého valca by malo byť približne 15 sušienok.

hazelnut-slice-and-bake-cookies-with-milk-chocolate-2-600x900

Krok 4

Sušienky pečte v predohriatej rúre približne 12 až 14 minút alebo do zlatista. Nechajte 5 minút chladnúť a potom preložte na mriežku k celkovému vychladnutiu.

hazelnut-slice-and-bake-cookies-with-milk-chocolate-3-600x900

Krok 5

Čokoládu rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke. Každú sušienku z polovice namočte v čokoláde a vráťte na plech. Posypte zvyšnými orieškami a nechajte úplne zatuhnúť.

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://sallysbakingaddiction.com/

You Might Also Like