Vianočné pečenie: Chrumkavé pralinky s náplňou z bohatého čokoládového cesta

Hutné čokoládovo cesto, ktoré potom zabalíte do chrumkavého čokoládového obalu – to je jedno z najchutnejších cukroviniek, ktoré som tento rok pripravovala :). Ide naozaj o veľmi kalorickú dobrotu, preto ju konzumujte s mierou.

  • Čas prípravy: 1h 30 minút + čas na chladenie
  • Porcie: cca 30 kúskov

Ingrediencie

  • 120 g čokolády na varenie
  • 220 g masla
  • 4 vajcia
  • 2 hrnčeky krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 360 g horkej čokolády, nalámanej na kúsky
  • mliečna čokoláda – poleva, rozpustená (môžete použiť napr. už v pripravenú v sáčku na rozpustenie v horúcej vode)
  • zdobenie

brownie-truffles1

Postup

  1. Predohrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti cca 22 × 33 cm vymažte zľahka olejom.
  2. Maslo nakrájajte na kúsky a rozpustíme ho spoločne s čokoládou na varenie v mikrovlnke alebo nad parou. Rozmiešajte dohladka a dajte bokom vychladnúť.
  3. Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia, cukor a vanilku. Potom pridajte vychladenú čokoládu.
  4. V inej miske premiešajte múku, soľ a kypriaci prášok. Túto zmes jemne vmiešajte do čokoládovej zmesi. Hotové cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v rúre približne 20 až 30 minút alebo kým špajdla zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  5. Brownies nechajte úplne vychladnúť.
  6. Potom ich pomocou vidličky „nadrobte“ na menšie kusy. Približne lyžicu zmesi vytvarujte do guličky. Skladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a potom vložte do mrazničky na 20 až 30 minút.
  7. Čokoládu rozpustíme nad parou a potom v nej obaľujte guľôčky z brownies. Skladajte ich späť na plech a nechajte stuhnúť.
  8. Po zatuhnutí pokvapkajte guličky rozpustenou mliečnou čokoládou, popr. posypte zdobením.
  9. Skladujte v suchu a v chlade.

brownie-truffles-collage-1

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj : http://tastesbetterfromscratch.com/

You Might Also Like