Veľmi populárne a chutné rezy, pripomínajúce chuť sladkého dezertu Monte.

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 ks – vajcia
4 lyžice – kr. cukor
4 lyžice – teplá voda
4 lyžice – polohrubá múka
2 lyžice – kakao
1 bal. – prášok do pečiva

Krém:

1 l – mlieko
6 lyžíc – kr. cukor
8 lyžíc – kukuričný škrob
200 g – maslo

Čokoládový krém:

200 g – čokoláda na varenie
200 g – Nutella
500 ml – smotana na šľahanie


Postup:

1.

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ako posledné pridávame kakao a dôkladne premiešame.

2.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (používame vyššií plech, aby sme mohli neskôr vrstviť aj plnky), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 20 – 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

3.

Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme cukor a škrob. Poriadne premiešame, aby sme nemali hrudky a dáme na oheň. Varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú hmotu.

4.

Vyšľahaný krém navrstvíme na upečený plát cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.

5.

Pripravíme si čokoládový krém. Smotanu na šľahanie si dáme na oheň a mierne ju zohrejeme (pozor, nesmie vrieť!). Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a Nutelu. Miešaním spojíme a ešte teplú hmotu navrstvíme na biely krém. Necháme stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Tortekolaci

You Might Also Like