Vegánska pizza bez lepku na ktorej si pochutil aj môj manžel

Na pizza cesto potrebujeme 2-3 hrnčeky vody alebo zeleninového vývaru, ktorý necháme zovrieť, ďalej pridáme soľ, kmín, sušený cesnak, 1/2 čl kurkumy. Na miernom ohni pridáme do vody 1 a 1/2 hrnčeka polenty a miešame 2-3 minútky kým nám polenta nezhustne (vývar alebo vodu môžeme pridať podľa potreby). Necháme trochu vychladnúť a na plech s papierom na pečenie rozotrieme cesto a dáme piecť zhruba na 20 minút na 180´C alebo do chrumkavej konzistencie.

Na krémovo syrovú omáčku iba zmixujeme 1 biele naturálne tofu, 3 pl sójového jogurtu, 2 strúčiky cesnaku, jednu menšiu cibuľku, 2 pl tamari alebo sojovej omáčky, 2 pl lahôdkového droždia a štipku soli (iba ak je treba).

Na vrch som pridala len čerstvú zeleninu ako je stonkový zeler, červenú kapustu, kučeravý kel a pečený chrumkavý cícer, ktorý som spravila z jednej konzervy cíceru. Opláchneme, pridáme soľ, kmín, sušený cesnak, 2 pl olivového oleja (nieje potrebný) a 2 čl údenej papriky.

Cícer som piekla spolu s pizza cestom. Keď je cesto upečené tak syrovú omáčku rozotrieme na povrch, pridáme zeleninu podľa chuti a pečený cícer 🍕

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  https://www.facebook.com/tastylotus/

You Might Also Like